PODARUJ NAM 1 % PODATKU

program komputerowy e-pity on-line uniemożliwia
swobodny wybor organizacji pozytku publicznego

Wypełnij PIT przez internet i przekaż 1% podatku

Program e-pity 2017 zasugeruje Ci jaki wybrac formularz (PIT 36, PIT 37 lub inne), oraz podpowie jakich dokumentow bedziesz potrzebowac, aby sprawnie wypelnic deklaracje. Z programem e-pity nie musisz znać się na podatkach. Wypelnisz swojego PIT-a szybko i bezpiecznie. W programie e-pity za darmo wypełnisz wszystkie deklaracje obowiazujace od 1 stycznia 2016 r.: PIT-37, PIT-36 i 36L, PIT-28, PIT-19A, PIT-38, PIT-39, PIT/B, D, 2, 2A, 2K, O, UZ, Z, ZG, PIT-28/A, PIT-28/B, formularze PIT-3, PIT-12, NIP-7, ZAP-3, ORD-ZU oraz druk przelewu / wplaty na rachunek organu podatkowego.

pobrane

DRUK PIT-OP on-line DLA EMERYTÓW I RENCISTÓW

Emeryci i Renciści, którzy nie osiągnęli innych dochodów oprócz emerytury czy renty i zostali rozliczeni przez organ rentowy na formularzu PIT-40A, a chcą tylko przekazać 1% podatku dla wybranej przez siebie organizacji pożytku publicznego, mogą to uczynić bez składania zeznania, poprzez złożenie oświadczenia na formularzu PIT-OP. Jego wypełnienie jest znacznie prostsze niż sporządzanie zeznania rocznego.
Na podstawie takiego  oświadczenia PIT-OP, urząd skarbowy samodzielnie wyliczy  kwotę z 1% podatku i przekaże ją na wskazaną w oświadczeniu organizację.
Druki można pobrać w urzędzie skarbowym, na stronie portalu podatkowego lub klikając w poniższy obrazek

Kliknij w obrazek powyżej