1 %  podatku dochodowego można przekazać na rzecz naszej organizacji wpisując

w zeznaniu podatkowym PIT nr KRS: 0000064561 oraz cel szczegółowy:

OSOBY INDYWIDUALNE:

• AGNIESZKA RZEPIAK– leczenie i rehabilitacja reumatoidalnego zapalenia stawów, zakup sprzętu medyczno-rehabilitacyjnego oraz rozwój zawodowy
  • BARTOSZ KUPISZAK – codzienna rehabilitacja, leczenie, zakup sprzętu medycznego  oraz uczestnictwo w zajęciach dla niepełnosprawnych płetwonurków (jako forma rehabilitacji)
  • DARIUSZ ARMATYS – rehabilitacja oraz leczenie stwardnienia rozsianego
  • DARIUSZ KIKŁOWICZ – gromadzenie środków na modernizację wadliwej protezy kończyny dolnej, zakup drugiego kompletu oraz rehabilitację
  • DAWID SZTAJGLI – gromadzenie środków na leczenie, rehabilitację oraz zakup sprzętu medycznego
  • DLA AGATY LABUS – leczenie, rehabilitacja, sprzęt medyczny
  • DLA MARII NOSEK – leczenie i rehabilitacja
  • DLA MARKA LOSKA – leczenie, zakup sprzętu rehabilitacyjnego oraz sprzętu do prawidłowego funkcjonowania
  • DLA MARTYNKI NIESPOREK – leczenie, rehabilitacja, edukacja, zakup sprzętu medycznego i ortopedycznego
  • DOMINIKA PAGIEŁA -gromadzenie środków na leczenie i rehabilitację kręgosłupa
  • HANA MARCISZ – leczenie i rehabilitacja obustronnego niedosłuchu, zakup, wymiana i naprawy aparatów słuchowych oraz korzystanie z usł. terapautycznych, opiekuńczych i rehabilitacyjnych
  • IWONA STUDZIŃSKA – gromadzenie środków na rehabilitację, sprzęt rehabilitacyjny oraz pobyt w ośrodku opieki długoterminowej
  • JAKUB MŁOCEK – leczenie, rehabilitacja oraz pokrycie kosztu zakupu systemu wspomagającego słyszenie
  • KAMIL KOPYDŁOWSKI – leczenie cukrzycy typu I, rehabilitacja, zakup sprzętu medycznego oraz środków pomocniczych ułatwiających funkcjonowanie
  • LIDIA DŁUGOSZ  całkowity niedowład kończyn dolnych. Leczenie i rehabilitacja oraz zakup sprzętu medycznego
  • LENA JEKA – wymiana ortezy nogi prawej, leczenie i rehabilitacja
  • ŁUKASZ MUSIOLIK –  rehabilitacja, zakup sprzętu rehabilitacyjnego oraz leczenie dziecięcego porażenia mózgowego
  • MALWINA NIEWOLIK – ur. 30. 07. 2011r. z zespołem wad wrodzonych oraz bardzo rzadką chorobą genetyczną
  • MAREK SZAFRANIEC  zakup sprzętu rehabilitacyjnego, ortopedycznego, środków pomocniczych oraz leczenie i rehabilitacja
  • MARTYNA JAROSleczenie i rehabilitacja dziecięcego porażenia mózgowego, zakup sprzetu medyczno- rehabilitacyjnego oraz korzystanie z usł. opiekuńczych, terapautycznych i rehabilitacyjnych
  • MICHAŁ POWYSZYŃSKI –  leczenie, rehabilitacja oraz zakup systemu wspomagającego słyszenie
  • PAWEŁ FRANKEleczenie wrodzonego przerostu Kary Nadnerczy
  • PIOTR GÓLSKI – rehabilitacja i leczenie wcześniactwa, wsparcie rozwoju psychoruchowego dziecka, organizacja turnusów rehabilitacyjnych
  • WIKTOR KOMOTAJTYS leczenie i rahabilitacja padaczki, zabudzeń sensorycznych oraz zaburzeń przetwarzania słuchowego
  • WIKTOR KOWALSKIleczenie, rehabilitacja oraz zakup aparatu wspomagającego słyszenie
  • ZUZANNA NOWICKA – leczenie i rehabilitacja dziecięcego porażenia  mózgowego, zakup sprzetu medycznego i rehabilitacyjnego oraz zaopatrzenie w pomoce ortopedyczne

INSTYTUCJE:

• CELE STATUTOWE FUNDACJIwspieramy chorych, dzieci i młodzież oraz placówki służby zdrowia

• AQUATICA – zakup sprzętu sportowego, odzieży sportowej oraz trofeów
  • BEZPIECZNY POWIAT MIKOŁOWSKI – cele statutowe Stowarzyszenia m.in. poprawa bezpieczeństwa w tym edukacja dzieci i młodzieży
  • CHRISTOFOROS Tychy – gromadzenie środków na realizację celów statutowych Ośrodka przy Parafi bł. Karoliny w Tychach
  • DIABETYCY – gromadzenie środków na realizację celów statutowych Górnośląskiego Stowarzyszenia Diabetyków w Mikołowie
  • FUNDACJA „AUXILIUM” Mikołów organizacja zajęć rozwojowych dla dzieci, młodzieży i seniorów oraz realizacja własnych zadań statutowych
  • GIM 2 ORZESZE-ZAWADA – doposażanie bazy szkolnej, pomocy dydaktycznych, zakup sprzętu multimedialnego, programów edukacyjnych. Rozwijanie talentów uczniów, realizowanie programów edukacyjno-wychowawczych oraz wsparcie wycieczek i wyjazdów
  • GIM 3 ORZESZE – zakup pomocy naukowych, materiałów edukacyjnych, sprzętu multimedialnego, wyposażenie szkoły
  • GIMNAZJUM NR 1 W MIKOŁOWIE – unowocześnienie bazy szkolnej, wspomaganie oraz polepszanie procesu kształcenia oraz realizacja własnych projektów
  • GIMNAZJUM NR 2 MIKOŁÓW – doposażenie pracowni szkolnych w sprzęt multimedialny oraz zakup  sprzętu sportowego i organizacja zajęć sportowo- rekreacyjnych dla uczniów
  • GIMNAZJUM NR 1 ORZESZE – promocja zdrowia i zdrowego trybu życia, organizacja zajęć sportowo-rekreacyjnych, zakup sprzętu sportowo-rekreacyjnego
  • GIMNAZJUM NR 3 W TYCHACH – wsparcie dla uczniów w trudnej sytuacji materialnej i rodzinnej, doposażenie placówki w sprzęt i pomoce dydaktyczne, organizacja wyjazdów rekreacyjno-sportowych i kulturalnych
  • KULTURA – organizacja przedsięwzięć kulturalnych, cele statutowe MDK w Łaziskach Górnych
  • MIASTO ORZESZE – realizacja działań kulturalno – oświatowych ukierunkowanych na dobro dzieci i młodzieży
  • MUZEUM ENERGETYKI W ŁAZISKACH GÓRNYCH – realizowanie działalności statutowej PTP Muzeum Energetyki
  • PARAFIA NMP – organizacja wypoczynku letniego i zimowego dla dzieci i młodzieży z wielodzietnych oraz ubogich rodzin będących pod opieką parafii a także organizacja czasu wolnego, zajęć edukacyjnych, sportowych i kulturalnych w ciągu całego roku
  • PARAFIA PODWYŻSZENIA KRZYŻA Św.- Gostyń – gromadzenie środków na organizację wypoczynku dla najmłodszych, wyjazdów rekolekcyjnych oraz wspieranie prac renowacyjnych Kościoła
  • POLONIA – cele statutowe Klubu
  • PORADNIA PSYCHOLOGICZNO PEDAGOGICZNA – gromadzenie środków na realizację zadań statutowych placówki
  • PRZEDSZKOLE NR 2 ŁAZISKA – realizacja zadań wychowawczych, dydaktycznych i opiekuńczych względem wychowanków oraz doposażenie w pomoce dydaktyczne
  • PRZEDSZKOLE NR 2 ORZESZE – zakup pomocy dydaktycznych, programów edukacyjnych, doposażenie placu zabaw oraz biblioteki
  • PRZEDSZKOLE NR 5 ŁAZISKA – doposażenie placówki, poprawa bezpieczeństwa oraz działalność oświatowa
  • PRZEDSZKOLE INTEGRACYJNE NR 1 – gromadzenie środków na zakup zabawek dla dzieci, pomocy dydaktycznych, wyposażenia sal i placu zabaw dla wychowanków a także zakup nagród
  • PRZEDSZKOLE W GOSTYNI – realizacja zadań wychowawczych, opiekuńczych i dydaktycznych oraz doposażenie placówki w pomoce dydaktyczne
  • RAZEM=ŁATWIEJ – organizacja czasu wolnego oraz wypoczynku wakacyjnego dla podopiecznych, realizacja zadań o charakterze kulturalnym oraz doposażenie infrastruktury szkolnej
  • SOKÓŁ – realizacja zadań statutowych klubu ze szczególnym uwzględnieniem sportu i kultury fizycznej
  • SSK ELEKTRO – gromadzenie środków na realizację celów statutowych Stowarzyszenia z uwzględnieniem sportu i rekreacji
  • SPORT W GMINIE WYRY – dofinansowanie imprez sportowych organizowanych przez Gminę Wyry
  • SP 3 MIKOŁÓW – unowocześnienie bazy szkolnej, wspomaganie oraz polepszanie procesu kształcenia, zakup doposażenia pomocy dydaktycznych, sprzętu audiowizualnego oraz mebli
  • SP 4 MIKOŁÓW – zakup sprzętu sportowo-rekreacyjnego, edukacyjnego oraz multimedialnego wraz z oprogramowaniem, doposażenie placówki w pomoce dydaktyczne i edukacyjne, promocja zdrowia, realiz. zadań wychowawczych, dydaktycznych i opiekuńczych względem wychowanków oraz rozwijanie talentów uczniów
  • SP 4 ORZESZE – JAŚKOWICE – doposażenie bazy szkolnej, zakup programów edukacyjnych, pomocy dydaktycznych, sprzętu multimedialnego, wzbogacenie bazy bibliotecznej, realizacja programów edukacyjno-wychowawczych oraz wspieranie i rozwijanie talentów uczniów
  • SP 6 ŁAZISKA – doposażenie sal oraz klasopracowni, pomoc finansowa dla dzieci w trudnej sytuacji rodzinnej oraz organizacja zajęć rekreacyjnych, kulturowych i sportowych
  • SP 6 ZAWIŚĆ – doposażanie sal i klasopracowni, zakup pomocy dydaktycznych, doposażanie biblioteki szkolnej
  • SZKOŁA PODSTAWOWA NR 1 ŁAZISKA– doposażanie placówki
  • SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 ŁAZISKA– realizacja działań statutowych szkoły, unowocześnienie bazy szkolnej, doposażenie w pomoce dydaktyczne oraz realizacja własnych projektów
  • SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 MIKOŁÓW – realizacja celów statutowych Rady Rodziców SP 5 w Mikołowie
  • SZKOŁA SPECJALNA NR 1 MIKOŁÓW– realizacja zadań wychowawczo-opiekuńczych względem uczniów niepełnosprawnych intelektualnie
  • ZNP ŁAZISKA – realizacja zadań statutowych poprzez prowadzenie działalności szkoleniowej, upowszechnianie mat. dotyczących prawa oświatowego, monitorowanie sytuacji socjalnej emerytów i rencistów, organizację imprez kulturalno-sportowo-turystycznych dla członków ZNP
  • ZESPÓŁ SZKÓŁ PIASTÓW ŚLĄSKICH – realizacja statutowych działań szkoły oraz doposażenie placówki w pomoce dydaktyczne
  • ZS GOSTYŃ – doposażenie sal i klasopracowni oraz wsparcie dla uczniów będących w trudnej sytuacji materialnej i rodzinnej
  • ZSO 2 RUDA Śl. – zakup sprzętu komputerowego, multimedialnego, pomocy dydaktyczno – naukowych, sprzętu sportowego oraz doposażenie sal i klasopracowni
  • ZST MIKOŁÓW – doposażenie i unowocześnienie bazy szkolnej (w tym zakup pomocy dydaktycznych, programów edukacyjnych, sprzętu sportowego i multimedialnego) oraz realizacja zadań edukacyjno – wychowawczych
  • ZSEIU – gromadzenie środków na zakup pomocy dydaktycznych, sport i rekreację oraz organizację wycieczek szkolnych
  • I LO MIARKA MIKOŁÓW – unowocześnienie i wzbogacenie bazy dydaktycznej poprzez zakup pomocy dydaktycznych i edukacyjnych, sprzętu multimedialnego a także doposażenie sal i klasopracowni
  • II LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE w Mikołowie– bieżące potrzeby szkoły (pomoce dydaktyczne, sprzęt audiowizualny i sportowy)